2002

Verkkojuttu 4/2002: Taito ja vauhti valttia SM-kisoissa

Kuluvan vuoden perhokalastuksen aikuisten SM-finaali kalastettiin Merikarvianjoella 24.–25. elokuuta. Voittajaksi selvisi Lahden Harri Hytönen, joka johti kisaa jo ensimmäisen päivän jälkeen.

Mikko Hakalan haavissa polskii 38-senttinen kirjolohi.Teksti ja kuvat: Veli-Matti Saksi

Harri Hytönen piti pintansa myös toisena päivänä, vaikka saikin tiukan vastuksen muilta kisailijoilta. MM-kisoissakin kalastanut Keuruun Timo Ruokonen hävisi kamppailun SM-tittelistä vain puolella pisteellä. Kireätä oli muutenkin, sillä seitsemän ensimmäistä mahtuvat viiden sektoripisteen sisään.

Hytösen ja Ruokosen jälkeen pronssille taituroi Ville-Antti Jaakkola. Hän hävisi voittajalle pisteen. Juha Viista sijoittui neljänneksi, Jerry Lindholm viidenneksi ja Ville Vainio kuudenneksi.

SM-kisoissa oli selkeä meininki. Valttia olivat taito ja vauhti, sillä turhiin miettimisiin ei jäänyt aikaa. Jokainen osallistuja kalasti kahdessa päivässä kuusi jokijaksoa ja neljä järvijaksoa. Järvellä jakson pituus oli 1,5 tuntia ja joella tunnin.

Nopeutta ja taitoa löytyi rutkasti Länsirannikon Perhokalastajien Mikko Hakalaltakin, joka sijoittui kymmenenneksi. Hän kalasti sunnuntaina Merikarvian Lankosken luonnonuomaa.

Mikko Hakalan perhorasiasta löytyi valikoima ottipelejä, jotka on tehty juuri Merikarvianjoelle."Eilen meni järviosuus heikosti. En saanut kalaakaan, kuten eivät muutkaan. Tämä päivä on alkanut hyvin. Kaikilta kolmelta jaksolta on tullut kalaa. Jos jatko menee hyvin, niin saatan olla korkealla", maalasi Mikko mahdollisuuksiaan.

Hän sai poolilta 12 kolme kalaa. Mikko kalasti ylävirtaan larvastustekniikalla. Kaloille hän tarjoili ainakin kuulapääpupia.

Jokiosuudet kalastettiin Merikarvianjoen Lankoskella ja Holmankoskella. Järviosuus pidettiin vaikeaksi osoittautuneella Kangaslammella, jossa kalaston muodostaa siika.

Kisojen järjestelyistä vastasivat Länsirannikon Perhokalastajat ja Merikarvian Perhokalastajat. Mukaan oli karsittu 34 kilpailijaa.

Ensi vuonna MM-kisat pidetään Espanjassa. Mukaan lähtevät Ranskan MM-kisojen perusteella Risto Sironen ja Antti Vappula. Heille seuraa tekevät SM-finaalin kärkikolmikko Harri Hytönen, Timo Ruokonen ja Ville-Antti Jaakkola. Timo oli mukana myös Ranskan MM-kisoissa. Harri ja Ville-Antti ovat MM-joukkueessa tuoreita voimia.

Tuloksia:

1. Harri Hytönen 65 p
2. Timo Ruokonen 65,5 p
3. Ville-Antti Jaakkola 66 p
4. Juha Viista 68 p
5. Jerry Lindholm 69 p
6. Ville Vainio 69,5 p
7. Arto Kokkila 70 p
8. Mika Väle 71 p
9. Saku Nieminen 74 p
10. Mikko Hakala 74 p


(Perhokalastus 4/2002)