2007

Verkkojuttu 3/2007: Lohi takaisin jokiin

Perhokalastuksen MM-kisat pidetään kesäkuun 13.-20. päivänä Suomessa. Kalastus tapahtuu Simojoella ja Veitsiluodon Kalapaikalla, joka on tekojärvi. Kisoja on valmistelu tiiviisti pari vuotta. Tavoitteena on saattaa kilpailijat paremmuusjärjestykseen, mutta myös antaa hyvää kuvaa suomalaisista perhokalastusmahdollisuuksista. Siihen on oivat eväät olemassa.

Kisojen valmisteluihin liittyi MM-kisaperhon sitominen. Tehtävään valjastettiin yksi maan parhaista eli Veli Autti. Hän suunnitteli ja sitoi LTJ-perhon. Nimi tarkoittaa: lohi takaisin jokiin. Sitojan tavoitteena on, että perhoa voidaan käyttää tulevaisuudessa luonnonlohen elinolojen parantamiseen.

Perhon perustana ovat Simon vaakunan keskeiset värit. Perhon muoto ja malli kertovat lohenkalastuksen pitkästä historiasta, arvostuksesta ja suuresta taloudellisesta merkityksestä. Menestystä niin Suomen kuin muittenkin maitten MM-kisajoukkueille.

Veli-Matti SaksiLTJ-perho


Koukku: yksihaarainen.
Perä: ohut hopea ja oranssi flueresoiva silkki.
Pyrstö: kultafasaanin crest.
Vyö: musta villa tai vastaava.
Runkokierteet: kierteinä pakotettu hopea ja vieressä ohut kultapunos, 5 kierrosta.
Runko: sininen silkki.
Häkilä: edessä alla keltainen, päällä vaalea violetti (kukkoa).
Siipi: alla 2 vaalean violettia kukon häkilää vastakkain, päällä hanhea naitettuna alhaalta lukien vihreä, keltainen, oranssi ja sininen, siiven päällä ruskea mallard.
Yläkaari: kultafasaanin crest.
Pää: mustaksi lakattu.(Perhokalastus 3/2007)