2007

Verkkojuttu 5/2007: Tapio Sävilammi on lohimies

Mikä tekee lohesta niin tavoitellun saaliin? Sen voima vastustajana? Sen kauneus ja hohto vasta jokeen nousseena? Lohenkalastuksen mystisyys ja siihen liittyvät myytit ja traditiot?

Siinä kysymyksiä, joihin pureudumme ja yritämme löytää vastauksia kokeneiden ja vähemmän kokeneiden suuresta joukosta. Johdantona asiaan kerron oman kokemukseni kaukaa vuosien takaa.

Lue lisää...

Verkkojuttu 5/2007:Lauri vei aatetta eteenpäin

Urheilukalastusaate lähti maassamme kehittymään palavahenkisten edelläkävijöiden ansiosta. Alex. Hintze, Herman Renfors sekä kirjailija Juhani Aho olivat niitä uranuurtajia, joiden aatteet ja teot loivat pohjan urheilukalastuksen ja perhokalastuksen kehittymiselle Suomessa.

Juhani Aho totesikin aikalaisilleen: ”Kalamies minä olen enemmän kuin mitään muuta”. Ahon toteamus kiteyttää Lauri Syrjäsen elämänkaaren. Laurin sielun palo ja rakkaus harrastustaan kohtaan sekä väsymätön aatteen eteenpäin vieminen Suomen perhokalastajille ja perhonsitojille liittävät hänet näiden suurmiesten joukkoon.

Lue lisää...

Verkkojuttu 2/2007: Elävä legenda: Juutuanjoki

Juutuanjoki herättää monia mielikuvia: Inarista nousevan suuren taimenen lemmenpesä, isojen harrien kotivesi. Sitä on Juutua vielä tänä päivänäkin.

Juutuanjoki alkaa Solojärvestä ja on noin 12 kilometriä pitkä ja laskee noin 26 metriä alempana Inarinjärveen. Se kerää vetensä laajalta alueelta valuma-alueen ollessa 869,83 neliökilometriä.

Lue lisää...

Verkkojuttu 3/2007: Lohi takaisin jokiin

Perhokalastuksen MM-kisat pidetään kesäkuun 13.-20. päivänä Suomessa. Kalastus tapahtuu Simojoella ja Veitsiluodon Kalapaikalla, joka on tekojärvi. Kisoja on valmistelu tiiviisti pari vuotta. Tavoitteena on saattaa kilpailijat paremmuusjärjestykseen, mutta myös antaa hyvää kuvaa suomalaisista perhokalastusmahdollisuuksista. Siihen on oivat eväät olemassa.

Lue lisää...