2005

Verkkojuttu 5/2005: Mustaa vai valkoista

"Nykyisten p&p-kalastusalueiden parantuneet kalakannat perustuvat enemmän tai vähemmän paikallisiin niin sanottuihin jokitaimeniin, jotka eivät tee pitkiä vaelluksia. Ne eivät kuitenkaan yksistään pysty turvaamaan geneettistä perimää. Jos näillä alueilla kalastetaan vanhalla hyvällä ”pyydystä ja tapa” -tavalla, romahtaa koskien kalakanta muutamassa viikossa, jolloin oltaisiin taas uusien istutusten edessä."

Lue lisää...

Verkkojuttu 2/2005: Taimenet vaanivat keväällä pintakorentoja

Huhtikuun alku on vielä sitä aikaa keväästä, jolloin voi nauttia yhdestä kauden parhaista perhokalastushetkistä, jos osuu oikeaan aikaan auringossa välkehtivälle virralle. Pitkän talven jälkeen näyttäytyvien kalojen kalastaminen pintaperholla saa jokaisen toivomaan, että osaisi olla paikalla, kun joki täyttyy lentävistä hankikorennoista ja niitä vaanivista taimenista.

Lue lisää...

Verkkojuttu 1/2005: Levysiipisten lohiperhojen maailmanmestari 2004

Tuusulalainen perhonsitoja Tero Lannes, 33, on sitonut lohiperhoja noin viisi vuotta. Hän on osallistunut sidontakilpailuissa lähes pelkästään levysiipisten lohiperhojen luomissarjoihin. Kansainvälisten kilpailuiden arvostetuimpia luomissarjojen voittoja ovat olleet Mustad Scandinavian Open 2003, Irish Open 2002 ja 2003, SAEN-mestaruus 2003 sekä FQSA:n maailmanmestaruus 2004.

Lue lisää...