2003

Älä levitä lohiloista

Gyrodactylus salaris on noin 0,5 millimetrin pituinen lohen iholla ja evillä elävä loinen, jota ei voi havaita paljain silmin. G. salaris kykenee elämään ja lisääntymään myös kirjolohen pinnalla ja voi lyhytaikaisesti elää myös monien muiden kalojen pinnalla.

Lue lisää...

Verkkojuttu 3/2003: MM-kisat á la España

Tämänvuotiset perhokalastuksen MM-mittelöt käydään Espanjassa 11.-18. kesäkuuta. Ensivaikutelma tuntuu eksoottiselta, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Kilpailut järjestetään vuoristoisessa Aragóniassa kilpailukeskuksen sijaitessa Jacan pikkukaupungissa.

Lue lisää...

Verkkojuttu 2/2003: Realismia?

Siima sihisten vettä leikkaa, nipistää koukku kalan leukaa. Seuraa kipu ja outo veto, koskea ylös ja koskea alas. Uupumus kalan yllättää, kyljelleen evä nyljähtää. Siimaa pitkin sormet luistaa, koukun leuasta irti puistaa. Kala pyristelee taakse ja eteen, kunnes palaa tuttuun veteen. Perhomies ylpeänä rintaansa röyhistää, lähes Jumalaksi itsensä pöyhistää. Isäntä katsoo oudoksuen, toimintaa moista kummeksuen. Tuumii myhäillen itsekseen hiljaa, lahjaksi saanen veden viljaa - verkoille siis nyt suuntaan!

Lue lisää...